Portofoons en mobilofoons voor de

logistiek

Als het op rolletjes moet lopen

Logistiek is voortdurende beweging. Tussen partijen die goederen willen leveren en partijen die er met smart op wachten. Voortdurende communicatie houdt de goederenstromen in de juiste en veilige banen. Zorgt dat de kraan bulkgoed uit de kolossale zeeschepen in gereedstaande vrachtwagens, binnenschepen of treinwagons kwijt kan. Helpt de kraanmachinist om rekening te houden met de veiligheid van de mensen in scheepsruimen, zonder ze in het gezichtsveld te hebben. Het solide portofoon netwerk van OTOS LMR Systems stelt iedereen in staat met collega’s het werk veilig op koers te houden. Zodat alle raderen soepel in elkaar blijven grijpen en de klant tijdig diens producten of materialen krijgt.

Voortdurend onderweg

Uw operators op het uitgestrekte werkterrein, de overslagkades of het opslaggebied zijn voortdurend onderweg. Ook als het donker is, regent of tropisch warm is.

Hun portofoons moeten dus extra stevig zijn, comfortabel te bedienen zijn en een flink bereik hebben dat niet gestoord wordt door (illegale) anderen op dezelfde frequentie. Dat vraagt een stevige draagtas, comfortabele oortjes en vaak een repeater die het signaal over het hele bedrijfsterrein straalt.

Maar ook weer niet verder, want dat veroorzaakt overlast voor anderen en is nodeloos duur. Tip van OTOS. Zijn er verschillende teams aan het werk, geef iedere groep zijn eigen kanaal op de porto. En neem een centrale post in gebruik.

CommCheck

CommCheck is een nieuw technisch systeem dat portofoons laat werken over het GSM netwerk. Het is een grensverleggend en innovatief platform, omdat het directe communicatie tussen portofoons en smartphones, computers of tablets mogelijk maakt. Hiervoor is alleen een internetverbinding nodig. In de logistieke wereld kan het CommCheck platform prima toegepast worden om alle aanwezige data en veranderingen voor iedereen snel beschikbaar te maken. De apparaten lijken sterk op de vertrouwde portofoon. OTOS LMR Systems heeft de kennis om een CommCheck netwerk op je locatie op te zetten. Dan blijft alles ongestoord, tijdig en veilig op rolletjes lopen.

Kies voor een partnerschap met Otos

Kies voor communicatie waar u op kunt vertrouwen.

Ervaringsverhalen

SHI tevreden met beter portofoonbereik in nieuwe pand

SHI

De verhuizing naar hun nieuwe 21.000 vierkante meter grote bedrijfslocatie betekende voor SHI, toeleverancier van de non food groothandel, in het NoordBrabantse Asten eindelijk veel meer bedrijfsruimte. Dat was geen overbodige luxe met circa 12.500 verschillende artikelen die SHI voor zijn afnemers op voorraad houdt. De nieuwe representatieve kantoorruimte werd betrokken in oktober 2022 en het royale, ruim vier voetbalvelden grote, magazijn werd afgelopen november-december in gebruik genomen.

Goede porto's van Otos basis vertrouwensband met Unipol

Unipol

“Had ik maar meer leveranciers zoals OTOS LMR Systems. Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. In de meer dan dertig jaar dat we met Marcel Coenen en Hugo Peppelenbosch samenwerken, hebben we een echte vertrouwensband met hen opgebouwd. Zij houden onze cruciale portofoonvloot in topconditie.”

Leonardo Royal Hotel Amsterdam blij met nieuwe porto’s

Leonardo Royal Hotel Amsterdam

General manager Jakob-Jan Blaauw van het fonkelnieuwe Leonardo Royal Hotel Amsterdam heeft het nieuwe portofoonsysteem al direct bij de openingsfestiviteiten op 17 oktober 2019 kunnen uitproberen. Internationale concern managers, eigen medewerkers en relaties genoten volop van het bruisende feest dat gepresenteerd werd door Katja Schuurman. Er mocht niks mis, er ging niks mis en de portofoons van OTOS LMR Systems speelden hier een onmisbare rol in.

Veiligheid in zorg beter door betrouwbare communicatie

Archipel Zorggroep, locatie De Landrijt, Eindhoven

De Landrijt is een verpleeghuis voor mensen met aandoeningen als Korsakov, Huntington, Parkinson en dementie bij jonge mensen. Het bestaat uit twee woontorens van vijf en negen verdiepingen. Dat vraagt speciale maatregelen voor de veiligheid van de hulpbehoevende bewoners in noodsituaties, bijvoorbeeld bij brand. Maar de bedrijfshulpverleners merkten dat hun portofoons op de bovenste verdiepingen ronduit slecht de centrale coördinator beneden in de hal konden bereiken. Onacceptabel natuurlijk.

Rijstwafels, constructiestaal en goede portofoons

Sanorice, Veenendaal

Rijstwafels, constructiestaal en portofoons, dit is een combinatie die toch wel nieuwsgierig maakt. Het bruggetje zit hem in de service die OTOS LMR Systems aan het internationale bedrijf levert bij de BHV op het fraai gelegen maar uitgestrekte bedrijfsterrein tussen de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Sinds de grote productie uitbreiding verstoort het extra constructiestaal de ontvangst. Ingrijpen was dus noodzakelijk.