Unipol   Otos LMR Systems

Ervaringsverhaal van

Unipol

Goede porto's van Otos basis vertrouwensband met Unipol

Unipol   Otos LMR Systems

“We hebben dat aan Marcel Coenen van OTOS LMR Systems doorgegeven en hij is gaan meten en testen en kwam al snel met een oplossing. Ook krijgen we wel eens een tip als er kwalitatief goede tweedehandstoestellen beschikbaar komen als vervanging voor een porto die bij ons stuk gegaan is. Zonder dat ons een aankoop door de strot geduwd wordt. Daarom hebben we met OTOS LMR Systems een echte vertrouwensband, die we graag in stand houden voor een goede bedrijfsvoering op onze productielocatie in Oss.”

“Had ik maar meer leveranciers zoals OTOS LMR Systems. Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. In de meer dan dertig jaar dat we met Marcel Coenen en Hugo Peppelenbosch samenwerken, hebben we een echte vertrouwensband met hen opgebouwd. Zij houden onze cruciale portofoonvloot in topconditie.”

Léon Verduin is Hoofd BHV+(C/HBHV) bij Unipol Holland in Oss. Het bedrijf is een toonaangevende Europese producent van expandeerbaar polystyreen (EPS) granulaat. Uiteenlopende sectoren als isolatie, bouw en verpakkingen maken gebruik van het materiaal dat in Oss geproduceerd wordt. Hun klanten zitten door heel Europa, van Scandinavië tot Polen en Turkije. Een bekende variant is bijvoorbeeld piepschuimverpakking. Maar ook in dakplaten en vloerisolatie wordt dit brandvertragende en goed isolerende materiaal toegepast.

MEERDERE STATIONS


Unipol produceert het in een chemisch proces met meerdere stations. Van grondstoffenopslag, diverse interne transportleidingen, feitelijke productiereactoren, afvullen van gereed product en het hele logistieke proces rond grondstoffen en producten. Om het productieproces in goede banen te kunnen houden, zijn goede portofoons dus onmisbaar. In voldoende aantallen natuurlijk. Gezien de aard van de stoffen die in het proces gebruikt worden, moeten de portofoons ook explosieveilig (ATEX) zijn. Officieel valt Unipol Oss in de categorie Besluit Rampen en Zware Ongevallen (BRZO). “Dat betekent voor ons dat we onze processen volledig en voortdurend op orde willen hebben en houden. Niet alleen omdat we regelmatig gecontroleerd worden, maar vooral omdat we zorg dragen voor onze medewerkers, buren en andere betrokkenen.”

GOED GETRAINDE BHV

Dus is de afdeling BedrijfsHulpVerlening (BHV) essentieel en met 40 mensen relatief groot, voorzien van hoogwaardige portofoons en vooral goed getraind. Léon’s team is onder meer geoefend in het werken met ademperslucht en heeft onlangs een opleiding gedaan voor het redden van mensen in besloten ruimtes. “Zo zijn we optimaal voorbereid op uiteenlopende onverwachte situaties. Alleen al als je om je heen kijkt, zie je dat de portofoon een wezenlijk onderdeel van onze bedrijfsvoering is. Ik loop zelf de hele dag met een porto en ook veel collega’s uit productie en bij onderhoud (Technische Dienst) hebben een porto aan hun riem hangen. We gebruiken afzonderlijke kanalen voor Productie en voor de TD ( Onderhoud). Hij moet de portofoongebruikers wel voortdurend opvoeden. “Jongens, wees er zuinig op, je weet hoe belangrijk hij kan zijn.”

VERTROUWENSBAND

Om de portofoons in optimale conditie te houden, komt OTOS LMR Systems jaarlijks langs voor een onderhoudscheck van de portofoons. Dat is vaste prik. Zijn er porto’s die nagekeken moeten worden, neemt OTOS LMR Systems die mee en zorgt dan ook voor dat er tijdelijk vervangende exemplaren komen. Zo blijven ze toch volledig operationeel. Ook de vaste stations bij de Receptie, in de controlekamer en bij Expeditie controleert OTOS LMR Systems op locatie. Onlangs merkte Unipol dat het bereik van de vaste stations bij Expeditie niet meer zo goed was. De verstaanbaarheid was slechter geworden. “We hebben dat aan Marcel Coenen van OTOS LMR Systems doorgegeven en hij is gaan meten en testen en kwam al snel met een oplossing. Ook krijgen we wel eens een tip als er kwalitatief goede tweedehandstoestellen beschikbaar komen als vervanging voor een porto die bij ons stuk gegaan is. Zonder dat ons een aankoop door de strot geduwd wordt. Daarom hebben we met OTOS LMR Systems een echte vertrouwensband, die we graag in stand houden voor een goede bedrijfsvoering op onze productielocatie in Oss.”

Kies voor een partnerschap met Otos

Kies voor communicatie waar u op kunt vertrouwen.