SHI   Otos LMR Systems
Ervaringsverhaal van
SHI

SHI tevreden met beter portofoonbereik in nieuwe pand

SHI   Otos LMR Systems

“Wij gebruiken portofoons voor BHV-doeleinden. Het veel grotere pand met veel metalen producten en stalen opslagstellingen maakte het bereik van onze oude analoge porto’s onvoldoende om de volledige locatie te bereiken. Maar omdat de dekking voor de BHV natuurlijk honderd procent moet zijn, zijn we met onze Bedrijfshulpverlening en OTOS LMR Systems aan de gang gegaan met een beter portofoonsysteem.”

De verhuizing naar hun nieuwe 21.000 vierkante meter grote bedrijfslocatie betekende voor SHI, toeleverancier van de non food groothandel, in het NoordBrabantse Asten eindelijk veel meer bedrijfsruimte. Dat was geen overbodige luxe met circa 12.500 verschillende artikelen die SHI voor zijn afnemers op voorraad houdt. De nieuwe representatieve kantoorruimte werd betrokken in oktober 2022 en het royale, ruim vier voetbalvelden grote, magazijn werd afgelopen november-december in gebruik genomen.

“Ondanks de verhuizing hebben we de groothandel, doe-het-zelf markt, de bouwmaterialenhandel en de bouw- en klus ZZP’ers die bij ons klant zijn toch naar wens kunnen beleveren.” Aan het woord is een opgeruimde Richard Verdeuzeldonk, Product Manager en Hoofd BHV bij SHI. Het bedrijf vervult de groothandelsfunctie voor elektra (schakelmateriaal, stekkerdozen, verlengsnoeren, vd draad en kabel), ijzerwaren (hang- en sluitwerk, knoppen grepen, deurdrangers) verf, sanitair en multimedia. De verhuizing bleek ook het geschikte moment om de portofoonsituatie kritisch tegen het licht te houden. “Wij gebruiken portofoons voor BHV-doeleinden. Het veel grotere pand met veel metalen producten en stalen opslagstellingen maakte het bereik van onze oude analoge porto’s onvoldoende om de volledige locatie te bereiken. Maar omdat de dekking voor de BHV natuurlijk honderd procent moet zijn, zijn we met onze Bedrijfshulpverlening en OTOS LMR Systems aan de gang gegaan met een beter portofoonsysteem.”

18 BHV’ERS

De bedrijvigheid en dynamiek van SHI zijn goed voor een omzet van om en nabij de 170 miljoen. Met ongeveer 290 mens personeel is het de op een na grootste werkgever in Asten. En een gewaardeerde werkgever waar mensen, onder wie Richard zelf, vaak vele jaren in dienst blijven. Dus is BHV geen overbodige luxe. Het BHV-team van Richard en zijn collega Office Manager Wendy Ghijsen omvat dan ook 18 mensen. In de nieuwe situatie zijn er zeven digitale Kenwood NX-1300-NE3 toestellen in gebruik. Twee staan er bij de receptie die tevens verzamelpunt en brandmeldpunt is. Verder staat er op elke kantoorverdieping een portofoon en zijn de andere toestellen op de begane grond van het magazijn gestationeerd. Door de gunstige verdeling van de portofoons is de volledige locatie bereikbaar.

GRONDIGE METINGEN

Marcel Coenen van OTOS LMR Systems heeft grondige metingen verricht om vast te kunnen stellen hoe het maximale bereik kon worden gerealiseerd. Ook de oude porto’s in het voormalige SHI-pand waren door OTOS LMR Systems geleverd en onderhouden. Voor het dagelijkse werk bij SHI is een gewone telefoon voldoende. In geval van nood echter raakt het openbare net snel overbelast en zijn de eigen frequenties van de portofoons onmisbaar voor de acties van de BHV. Denk aan bedrijfsontruimingen of een zoektocht naar nog ontbrekende collega’s. “Wij hebben door de kwaliteitszorg van OTOS LMR Systems altijd kunnen vertrouwen op onze portofoons en dus op de inzetbaarheid van onze BHV teams.” De ontruimingsoefening die begin april is gehouden, was een uitstekende training en hij is ook goed verlopen. Het personeel stond binnen drie minuten buiten. Binnen zes minuten hadden we het pand totaal leeg. Dat wil zeggen dat de BHV’ers hun controleronde hadden voltooid en zelf ook veilig buiten stonden. De portofoons hebben goed en naar tevredenheid gewerkt. We hebben als BHV team een mooie prestatie neergezet, vinden we.”

Kies voor een partnerschap met Otos

Kies voor communicatie waar u op kunt vertrouwen.