Portofoons en mobilofoons voor de

Industrie

Voor de veiligheid en de continuïteit van je productieproces

Voor inspectie, onderhoud of reparatie werken je medewerkers zelfstandig aan de machines of installaties. Overdag, maar ook in het holst van de nacht of onder barre weersomstandigheden als anderen lekker binnen zitten. Niks geks aan, dat hoort gewoon bij het werk. Een op maat gemaakt portofoon netwerk met specifieke functies en voldoende, ongestoord bereik helpt hen de productievoortgang te bewaken en snelle hulp bij storingen of calamiteiten in gang te zetten. Op een voor hen veilige manier. Een man down functie kan zelfs levens redden. Maar dan moet het portofoonsysteem wel specifiek op je procesomgeving afgestemd zijn. OTOS LMR Systems kan dat als geen ander.

Verhoogd explosiegevaar

Industriële omgevingen stellen hoge en specifieke eisen aan je communicatie apparatuur. Petrochemische, productie-, of sommige overslagprocessen bijvoorbeeld hebben een verhoogd explosierisico.

Berucht zijn stofrijke locaties, waar het kleinste vonkje verwoestende ontploffingen kan veroorzaken. Hier mogen alleen portofoons gebruikt worden die explosieveilig zijn (ATEX). Damp en vocht zijn andere bedreigingen voor het goed functioneren van je porto’s. 

En wat als de buren op dezelfde frequentie zitten als jouw portofoons? OTOS LMR Systems ontwikkelt specifieke communicatiesystemen die je veilig langs deze en andere gevaren of ongemakken loodst.

CommCheck

CommCheck is een innovatief technisch systeem dat portofoons laat werken over het GSM netwerk. Met een behoorlijke ‘wauw’- factor. Wij spreken van een platform voor communicatie. Het maakt direct contact tussen portofoons en smartphones, computers of tablets mogelijk. Hiervoor is alleen een internetverbinding nodig. De industrie is een uitermate geschikte sector voor toepassing, omdat de technicus bij een inspectie soms onverwacht data of schema’s op locatie nodig heeft, die hij/zij niet altijd bij zich heeft. Ook kunnen diens observaties via Commcheck direct besproken worden door specialisten die op kantoor, in het lab of zelfs elders in het land zitten. OTOS LMR Systems heeft de kennis om een Commcheck netwerk op je locatie op te zetten.

Kies voor een partnerschap met Otos

Kies voor communicatie waar u op kunt vertrouwen.

Ervaringsverhalen

SHI tevreden met beter portofoonbereik in nieuwe pand

SHI

De verhuizing naar hun nieuwe 21.000 vierkante meter grote bedrijfslocatie betekende voor SHI, toeleverancier van de non food groothandel, in het NoordBrabantse Asten eindelijk veel meer bedrijfsruimte. Dat was geen overbodige luxe met circa 12.500 verschillende artikelen die SHI voor zijn afnemers op voorraad houdt. De nieuwe representatieve kantoorruimte werd betrokken in oktober 2022 en het royale, ruim vier voetbalvelden grote, magazijn werd afgelopen november-december in gebruik genomen.

Goede porto's van Otos basis vertrouwensband met Unipol

Unipol

“Had ik maar meer leveranciers zoals OTOS LMR Systems. Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. In de meer dan dertig jaar dat we met Marcel Coenen en Hugo Peppelenbosch samenwerken, hebben we een echte vertrouwensband met hen opgebouwd. Zij houden onze cruciale portofoonvloot in topconditie.”

Leonardo Royal Hotel Amsterdam blij met nieuwe porto’s

Leonardo Royal Hotel Amsterdam

General manager Jakob-Jan Blaauw van het fonkelnieuwe Leonardo Royal Hotel Amsterdam heeft het nieuwe portofoonsysteem al direct bij de openingsfestiviteiten op 17 oktober 2019 kunnen uitproberen. Internationale concern managers, eigen medewerkers en relaties genoten volop van het bruisende feest dat gepresenteerd werd door Katja Schuurman. Er mocht niks mis, er ging niks mis en de portofoons van OTOS LMR Systems speelden hier een onmisbare rol in.

Veiligheid in zorg beter door betrouwbare communicatie

Archipel Zorggroep, locatie De Landrijt, Eindhoven

De Landrijt is een verpleeghuis voor mensen met aandoeningen als Korsakov, Huntington, Parkinson en dementie bij jonge mensen. Het bestaat uit twee woontorens van vijf en negen verdiepingen. Dat vraagt speciale maatregelen voor de veiligheid van de hulpbehoevende bewoners in noodsituaties, bijvoorbeeld bij brand. Maar de bedrijfshulpverleners merkten dat hun portofoons op de bovenste verdiepingen ronduit slecht de centrale coördinator beneden in de hal konden bereiken. Onacceptabel natuurlijk.

Rijstwafels, constructiestaal en goede portofoons

Sanorice, Veenendaal

Rijstwafels, constructiestaal en portofoons, dit is een combinatie die toch wel nieuwsgierig maakt. Het bruggetje zit hem in de service die OTOS LMR Systems aan het internationale bedrijf levert bij de BHV op het fraai gelegen maar uitgestrekte bedrijfsterrein tussen de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Sinds de grote productie uitbreiding verstoort het extra constructiestaal de ontvangst. Ingrijpen was dus noodzakelijk.