Portofoons en mobilofoons voor de

Bouw & Techniek

Als de communicatie moet staan als een huis

Op de bouwplaats werken mensen vaak op afstand van elkaar. Kraanmachinisten verplaatsen grote hoeveelheden zwaar materiaal hoog door de lucht. De veiligheid is er nog in aanbouw en alles is voortdurend in beweging en verandering. Voortgang, overleg en veiligheid vragen absoluut ongestoorde communicatie onder alle omstandigheden. De portofoon moet het dus altijd doen, goed verstaanbaar zijn en zonder storing de hele bouwplaats bereiken. En er moeten voldoende portofoons zijn. Dan wil je als bouwer of technicus niet schipperen met je portofoon netwerk. OTOS LMR Systems heeft het antwoord. Goede apparatuur in systemen op je bedrijfsomstandigheden afgestemd, actief onderhoud en een service-mentaliteit waar je op kunt bouwen.

Communicatie analyse is het begin

Hoeveel portofoons heb je echt nodig voor dit project? Welke medewerkers of werkplekken kunnen niet zonder? Wat moet het bereik zijn en welke functies moeten op de portofoon worden geïnstalleerd en welke kunnen rustig uitgezet blijven? Zijn er andere portofoonsystemen in de buurt die de ontvangst kunnen storen? 

Dat zijn enkele vragen waarmee OTOS LMR Systems je communicatiesituatie op de bouwplaats analyseert. Vervolgens komen zij met een doortimmerd plan dat vertrouwen biedt voor een effectief en betaalbaar systeem. Dat staat, als een huis.

CommCheck

CommCheck is een nieuwe ontwikkeling die de portofoon direct laat communiceren met smartphones, computers en tablets. Hiervoor is alleen een internetverbinding nodig. Zo komen de digitale data uit je computernetwerk beschikbaar op de portofoon op locatie. Tekeningen, afspraken, leveringen en instructies kunnen ter plekke geraadpleegd worden. Zo helpt OTOS LMR Systems je met het digitaliseren van het werk op de bouw. Neem contact op voor meer informatie. Zij hebben ervaring met deze systemen en zijn er enthousiast over.

Kies voor een partnerschap met Otos

Kies voor communicatie waar u op kunt vertrouwen.

Ervaringsverhalen

SHI tevreden met beter portofoonbereik in nieuwe pand

SHI

De verhuizing naar hun nieuwe 21.000 vierkante meter grote bedrijfslocatie betekende voor SHI, toeleverancier van de non food groothandel, in het NoordBrabantse Asten eindelijk veel meer bedrijfsruimte. Dat was geen overbodige luxe met circa 12.500 verschillende artikelen die SHI voor zijn afnemers op voorraad houdt. De nieuwe representatieve kantoorruimte werd betrokken in oktober 2022 en het royale, ruim vier voetbalvelden grote, magazijn werd afgelopen november-december in gebruik genomen.

Goede porto's van Otos basis vertrouwensband met Unipol

Unipol

“Had ik maar meer leveranciers zoals OTOS LMR Systems. Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. In de meer dan dertig jaar dat we met Marcel Coenen en Hugo Peppelenbosch samenwerken, hebben we een echte vertrouwensband met hen opgebouwd. Zij houden onze cruciale portofoonvloot in topconditie.”

Leonardo Royal Hotel Amsterdam blij met nieuwe porto’s

Leonardo Royal Hotel Amsterdam

General manager Jakob-Jan Blaauw van het fonkelnieuwe Leonardo Royal Hotel Amsterdam heeft het nieuwe portofoonsysteem al direct bij de openingsfestiviteiten op 17 oktober 2019 kunnen uitproberen. Internationale concern managers, eigen medewerkers en relaties genoten volop van het bruisende feest dat gepresenteerd werd door Katja Schuurman. Er mocht niks mis, er ging niks mis en de portofoons van OTOS LMR Systems speelden hier een onmisbare rol in.

Veiligheid in zorg beter door betrouwbare communicatie

Archipel Zorggroep, locatie De Landrijt, Eindhoven

De Landrijt is een verpleeghuis voor mensen met aandoeningen als Korsakov, Huntington, Parkinson en dementie bij jonge mensen. Het bestaat uit twee woontorens van vijf en negen verdiepingen. Dat vraagt speciale maatregelen voor de veiligheid van de hulpbehoevende bewoners in noodsituaties, bijvoorbeeld bij brand. Maar de bedrijfshulpverleners merkten dat hun portofoons op de bovenste verdiepingen ronduit slecht de centrale coördinator beneden in de hal konden bereiken. Onacceptabel natuurlijk.

Rijstwafels, constructiestaal en goede portofoons

Sanorice, Veenendaal

Rijstwafels, constructiestaal en portofoons, dit is een combinatie die toch wel nieuwsgierig maakt. Het bruggetje zit hem in de service die OTOS LMR Systems aan het internationale bedrijf levert bij de BHV op het fraai gelegen maar uitgestrekte bedrijfsterrein tussen de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Sinds de grote productie uitbreiding verstoort het extra constructiestaal de ontvangst. Ingrijpen was dus noodzakelijk.