Portofoons en mobilofoons voor de

bedrijfs-
hulpverlening
(BHV)

Houd een ongeluk in dat kleine hoekje door betrouwbare portofoons

Je hoopt dat het nooit nodig zal zijn maar jullie team BHV’ers is getraind op calamiteiten. Stel je moet tot evacuatie van de medewerkers besluiten, kunnen zij dat goed begeleiden. Alleen, je wilt dan niet ontdekken dat je portofoons onvoldoende bereik hebben, niet verstaanbaar zijn of niet opgeladen. Je BHV’ers kunnen dan niet aangeven waar de calamiteit is en of iedereen in veiligheid is gebracht. Een nachtmerrie in het kwadraat. Maar heb je samen met OTOS LMR Systems geregeld dat je kwaliteitsportofoons wel in orde zijn, dan heb je je BHV‘ers optimaal voorbereid voor die calamiteit.

Wees voorbereid op die ene dag 

BedrijfsHulpVerlening functioneert pas volwaardig als je verbindingen volwaardig functioneren. Dat roept om kwalitatief goede portofoons. Maar, het is niet je corebusiness om dat uit te zoeken. Ook ontbreekt het aan tijd om daar nu eens goed voor te gaan zitten. 

Weet je bijvoorbeeld hoeveel portofoons je nodig hebt, wat een goede prijs/kwaliteit verhouding is, of je ook achter in de productiehal ontvangst hebt, welke functionaliteiten je nodig hebt, wat goede oortjes zijn, of je een repeater nodig hebt of hoe dat nou precies zit met vergunningen en eigen frequenties? Om maar wat te noemen.

OTOS LMR Systems zoekt dat allemaal voor je uit en gaat pas weer weg als er een volwaardig portofoon netwerk staat voor je BHV team. En je medewerkers training hebben gehad op de apparatuur. Met een topreputatie voor service, reparatie en onderhoud houdt OTOS LMR Systems je portofoonnetwerk operationeel voor als het er echt om gaat.

CommCheck

De BHV communicatie kan aan effectiviteit winnen met het innovatieve CommCheck portofoonsysteem. Het functioneert over het GSM netwerk en maakt direct contact tussen portofoons en smartphones, computers of tablets mogelijk. Hiervoor is alleen een internetverbinding nodig. BHV medewerkers zijn via CommCheck verbonden met alle informatie die in je computersystemen van je organisatie zit. Als zij ergens rook vandaan zien komen, kunnen ze snel op (laten) zoeken wat er op die plek aan machines of materialen is. Zo kunnen ze hulpdiensten aangeven of er elektriciteitsrisico’s zijn of dat er met schuim geblust moet worden dan wel waar stroomschakelaars of aansluitingen voor brandslangen zitten. Ook kunnen hun observaties direct besproken worden door specialisten die op een andere plek zitten. Op kantoor, in het lab of waar dan ook ter wereld. OTOS LMR Systems heeft de kennis om een CommCheck netwerk op je locatie op te zetten.

Kies voor een partnerschap met Otos

Kies voor communicatie waar u op kunt vertrouwen.

Ervaringsverhalen

SHI tevreden met beter portofoonbereik in nieuwe pand

SHI

De verhuizing naar hun nieuwe 21.000 vierkante meter grote bedrijfslocatie betekende voor SHI, toeleverancier van de non food groothandel, in het NoordBrabantse Asten eindelijk veel meer bedrijfsruimte. Dat was geen overbodige luxe met circa 12.500 verschillende artikelen die SHI voor zijn afnemers op voorraad houdt. De nieuwe representatieve kantoorruimte werd betrokken in oktober 2022 en het royale, ruim vier voetbalvelden grote, magazijn werd afgelopen november-december in gebruik genomen.

Goede porto's van Otos basis vertrouwensband met Unipol

Unipol

“Had ik maar meer leveranciers zoals OTOS LMR Systems. Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. In de meer dan dertig jaar dat we met Marcel Coenen en Hugo Peppelenbosch samenwerken, hebben we een echte vertrouwensband met hen opgebouwd. Zij houden onze cruciale portofoonvloot in topconditie.”

Leonardo Royal Hotel Amsterdam blij met nieuwe porto’s

Leonardo Royal Hotel Amsterdam

General manager Jakob-Jan Blaauw van het fonkelnieuwe Leonardo Royal Hotel Amsterdam heeft het nieuwe portofoonsysteem al direct bij de openingsfestiviteiten op 17 oktober 2019 kunnen uitproberen. Internationale concern managers, eigen medewerkers en relaties genoten volop van het bruisende feest dat gepresenteerd werd door Katja Schuurman. Er mocht niks mis, er ging niks mis en de portofoons van OTOS LMR Systems speelden hier een onmisbare rol in.

Veiligheid in zorg beter door betrouwbare communicatie

Archipel Zorggroep, locatie De Landrijt, Eindhoven

De Landrijt is een verpleeghuis voor mensen met aandoeningen als Korsakov, Huntington, Parkinson en dementie bij jonge mensen. Het bestaat uit twee woontorens van vijf en negen verdiepingen. Dat vraagt speciale maatregelen voor de veiligheid van de hulpbehoevende bewoners in noodsituaties, bijvoorbeeld bij brand. Maar de bedrijfshulpverleners merkten dat hun portofoons op de bovenste verdiepingen ronduit slecht de centrale coördinator beneden in de hal konden bereiken. Onacceptabel natuurlijk.

Rijstwafels, constructiestaal en goede portofoons

Sanorice, Veenendaal

Rijstwafels, constructiestaal en portofoons, dit is een combinatie die toch wel nieuwsgierig maakt. Het bruggetje zit hem in de service die OTOS LMR Systems aan het internationale bedrijf levert bij de BHV op het fraai gelegen maar uitgestrekte bedrijfsterrein tussen de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Sinds de grote productie uitbreiding verstoort het extra constructiestaal de ontvangst. Ingrijpen was dus noodzakelijk.