Uw Strategic business partner in Communicatie Systemen


Wat is trunking?

Met trunking wordt een systeem met meerdere zenders bedoeld waarvan één het controlekanaal is en andere zenders de spraakkanalen. De verbinding onderling wordt trunk (groep) genoemd. Het aantal aanwezige portofoons op het systeem bepaalt het aantal spraakkanalen. Dit systeem is niet licentievrij en er zijn door het Agentschap Telecom speciale eisen aan deze Trunked Radio Systems (TRS) gesteld. Trunking wordt geadviseerd bij gebruik vanaf 60 portofoons/mobilofoons. Er zijn talloze mogelijkheden met digitaal Trunking zoals het instellen van prioriteiten met betrekking tot het afhandelen van het radioverkeer, een noodoproep heeft nu eenmaal voorrang nodig, zeker wanneer alle kanalen bezet zijn.

 

Otos LMR Systems en trunking

Otos LMR Systems heeft op het gebied van trunking portofoons van zowel Kenwood, Hytera en Motorola tot haar beschikking. Trunking biedt vele mogelijkheden, zoals plaatsbepaling, dataoverdracht, het verzenden van statusmeldingen en telefoonkoppelingen.

Analoog trunking wordt niet meer nieuw verkocht in plaats daarvan zijn vele betere oplossingen zoals Tertra, Nexedge trunking, DMR Tier 3 en pseudotrunk DMR Tier 2.

Afhankelijk van de wensen van de klant kan worden gekozen voor diverse oplossingen, bij grote systemen (meer dan 90 portofoons) en een hoge inzet van prioriteit eisen en dispatch mogelijkheden is Tetra de oplossing.

Nexedge Trunking is wat minder uitgebreid dan Tetra maar heeft wel een betere dekking met hetzelfde zendvermogen en kan dus zeker een goede oplossing betekenen voor u als gebruiker die minder hoge eisen stelt.

DMR Tier 3 is een prima oplossing en heeft zeker ook vele mogelijkheden dit is uitermate geschikt zijn voor kleinere vloten en kan eenvoudig worden uitgebreid.

DMR Tier 2 is een eenvoudig systeem wat wel de kanalen verdeeld maar op een andere manier dan de bovenstaande systemen. Voor veel bedrijven is dit een prima oplossing omdat de prijs natuurlijk lager is dan de bovenstaande systemen waarvan Tetra wel de duurste investering is.

Nieuw in ons gamma is het Kairos RadioActivity DMR Trunking systeem mogelijk met Tier 2 of Tier 3. Voordeel van dit systeem is dat alles al in de hardware aanwezig is en door licenties kan worden uitgebreid met extra mogelijkheden.

Onze afdeling Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  kan u alles vertellen over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie.

 

NXR-800E-site8SLR8000

Neem contact met ons op


Download hier de formulieren van het Agentschap Telecom voor:

Aanvraag vergunning frequentieruimte
Wijzigen vergunning frequentieruimte