Uw Strategic business partner in Communicatie Systemen

usersicon_1 CommCheck

Wat is CommCheck? Dit is een platform dat portofoons laat werken over het GSM netwerk.

Het platform zorgt ervoor dat ook smartphones, computers en tablets met portofoons kunnen communiceren. Hiervoor is alleen een internetverbinding nodig. Via Wifi of het LTE netwerk (KPN / T-Mobile / Vodafone etc.) komt de verbinding tot stand, dit alles wordt POC genoemd (Push to Talk over Cellular).

Veel merken portofoons zien wel markt in POC maar bouwen hun eigen platform waar andere merken portofoons of smartphones geen gebruik van kunnen maken. Het is dus de producent van de portofoon of smartphone die bepaald wat de opties en mogelijkheden zijn en alleen zijn eigen merk toe laat op hun platform.

Het mooie van CommCheck is dat dit een onafhankelijk platform is waar verschillende merken gebruik van kunnen maken, dus men is niet merk afhankelijk, het systeem werkt onafhankelijk met diverse merken. De mogelijkheden zijn daarom enorm.

Op de smartphone wordt de CommCheck app geinstalleerd. Hiermee maakt de smartphone verbinding met het CommCheck platform. Wanneer de smartphone is voorzien van een PTT toets kan daarmee worden gecommuniceerd zoals met een portofoon, dit kan ook met een gewone smartphone die geen PTT toets heeft, men gebruikt dan een virtuele PTT toets. Wanneer iemand de PTT toets in drukt en spreekt horen gelijktijdig alle andere gebruikers de oproep die in dezelfde groep zitten.

Voordeel van POC is dat men geen repeater moet aanschaffen om een enorm bereik te hebben bovendien werkt het door heel Europa men moet alleen een goede GSM verbinding hebben. Zelfs bij G2 is er spraak mogelijk.

Het systeem kan ook vanaf een PC, laptop of tablet worden gebruikt wat alles nog veel gebruiksvriendelijker maakt. Hiermee kun je dus een flexibel Dispatch systeem opzetten, vraag onze Sales afdeling naar de mogelijkheden voor u.

Het systeem is ook te koppelen aan uw eigen DMR of Nexedge Repeater, zo kan vanaf een dispatch systeem een portofoon van uw eigen netwerk worden opgeroepen. Een smartphone kan dus vanaf een willekeurige plaats (mits verbinding met het internet) een oproep op uw eigen portofoon installatie doen of meeluisteren met uw eigen portofoon netwerk.

Let wel dat POC portofoons andere portofoons zijn dan de bekende Kenwood, Motorola, Icom, Hytera portofoons uit ons gamma.

i.safe smartphones, Ecom smartphones, Telo portofoons/smartphones hebben een PTT toets die daardoor makkelijk te bedienen is in combinatie met CommCheck.

Voor informatie kunt u contact opnemen met onze Sales afdeling of kijk op de website van CommCheck.

i.safe is zelfs leverbaar in Atex, kijk hiervoor op onze i.safe Mobile pagina.

Neem contact met ons op


Download hier de formulieren van het Agentschap Telecom voor:

Aanvraag vergunning frequentieruimte
Wijzigen vergunning frequentieruimte