Uw Strategic business partner in Portofoon en Mobilofoon Systemen


Portofoons en mobilofoons

Otos LMR Systems is gespecialiseerd in het leveren en onderhouden van portofoons en mobilofoons. Deze apparatuur is uitermate geschikt voor communicatie over korte en middellange afstanden. Het is dé manier om binnen een bedrijf of organisatie op een efficiënte en veilige manier te kunnen communiceren. Met één druk op de knop kunnen heel veel mensen tegelijk worden bereikt. Portofoons en mobilofoons zijn leverbaar in alle gradaties. Otos LMR Systems heeft een prima overzicht op het aanbod en adviseert u graag over de mogelijkheden. Wij leveren en programmeren geheel naar uw wensen en budget.

Verschil tussen portofoons en mobilofoons

Portofoons zijn draagbare ontvangst-zendtoestellen voor communicatie tussen meerdere personen. Portofoons kunnen worden meegedragen dankzij oplaadbare accu’s. Daarin verschilt de portofoon zich met mobilofoons, die vast zijn ingebouwd of opgesteld. Dit kan in een voertuig zijn, maar ook bijvoorbeeld bij de receptie van uw bedrijf.

Opbouw in aanbod van portofoons

Portofoons zijn er in heel wat soorten en maten. Buiten de verschillen tussen merken is er een duidelijk onderscheid te maken qua mogelijkheden die de diverse portofoons hebben.

LPD (Low Power Device) – Machtigingsvrij met een zendvermogen van 10 Mw. Het bereik is toereikend tot 1 kilometer. U heeft 68 kanalen in uw UHF-band tot uw beschikking.

PMR446 – Dit zijn portofoons met een semiprofessioneel karakter. Het bereik is van 2 tot 3 kilometer, het zendvermogen 500 Mw. Dankzij 16 kanalen is er een storingsvrije communicatie tussen collega’s. Net als bij LPD is ook voor dit soort portofoons geen vergunning nodig.

VHF (136-174 MHz) en UHF (403-470 MHz) – Twee categorieën portofoons waar wél een zendvergunning voor vereist is. Deze soorten behoren dan ook tot het professionele segment, met een groot bereik. Tussen beide types is een duidelijk verschil:

VHF – geschikt voor groot bereik zonder belemmering door gebouwen e.d.
UHF - geschikt voor industrie, bouwnijverheid en kantoor, waar dus wél gebouwen aanwezig zijn.

Digitale portofoons hebben de toekomst: geen last van medegebruikers en een nog groter bereik. Kortom nog veel meer mogelijkheden dan analoog. Otos LMR Systems heeft onder andere kwaliteitsapparatuur van Tetra in huis. Maar ook Moto Trbo en Nexedge behoren tot de mogelijkheden.

Soorten

Otos LMR Systems heeft een groot aanbod aan portofoons en mobilofoons. Zowel qua merken als specifieke soorten, zoals ATEX portofoons en Trunking. Een aantal belangrijke categorieën zijn:

ATEX
Trunking
Motorola
Kenwood

Acculux

Maar dat is nog niet alles. Zo levert Otos LMR Systems ook de Deense kwaliteitsmerken TP-radio en Niros. Ook Vertex Standard en het in de watersport en scheepvaart gebruikte Icom behoren tot ons assortiment.

Neem contact met ons op


Download hier de formulieren van het Agentschap Telecom voor:

Aanvraag vergunning frequentieruimte
Wijzigen vergunning frequentieruimte